Keresett szó:

Székhelye:

Működési szakterülete:


Az adattárban összesen 405 szervezet adatlapja található meg.
 
Hargita Megye Tanácsa 2% kampánya

Adományozza 2011 évi jövedelemadója 2%-át Hargita megyei civil szervezetnek!


Részletek


Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció
 
Név:
E-mail cím:
Hírlevélarhívum
NEVEZD MEG A LEGJOBBAKAT!
2014-04-17 12:34:03
FELHÍVÁS Hargita megyei fiatalok, civilszervezetek, közösségek részére

Hargita Megye Tanácsa több éves hagyományt folytat, amikor az Ifjúság Országos Napja alkalmával díjátadó ünnepségen részesít elismerésben olyan fiatalokat, akik önkéntes munkájukkal, kitartásukkal, céltudatosságukkal példát mutatnak nemcsak kortársaiknak, hanem az egész közösségnek, amelyben élnek.


Az idei díjazásra az Ifjúsági Konferencián kerül sor 2014. május 9.-én, amelynek témája: A világ és én - Határtalan Európa.

A NEVEZD MEG A LEGJOBBAKAT! című felhívással várjuk az önök által benyújtott javaslatokat, jelöléseket. A nyerteseket értékes könyvutalványokkal, kitüntetéssel és oklevéllel jutalmazzuk.
Kérjük, ha a környezetében ismer olyan aktív fiatalt (14-35 éves korhatárig), aki önzetlenül tevékenykedik a közössége érdekében és ezért elismerést érdemelne, jelölje őt az alább felsorolt kategóriák egyikében.


A díjazás a következő négy kategóriában történik:


1. Fiatal önkéntesek a közösségért
Az első kategóriában azokat a fiatalokat szeretnénk elismerésben részesíteni, akik a közösségépítést helyezték tevékenységeik középpontjába, önkéntes munkájuk a környezetük javát szolgálja és példát állít. Nélkülük a helyi közösség szegényebb lenne.


2. Fiatalok a kultúráért
Ebben a kategóriában azokat a fiatalokat szeretnénk díjazni, akik munkájukkal hozzájárulnak a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítéséhez, valamint akik olyan példaértékű, sikeres kulturális projektekben működnek közre, amelyek a megszerzett tapasztalatokat, a jó példákat terjesztik és alkalmazhatók más szervezetek tevékenységében is.


3. Fiatalok a környezetvédelemért és az egészséges életmódért
A harmadik kategóriában olyan fiatalokat szeretnénk díjazni, akiknek szívügyük, hogy az emberek egészséges környezetben élhessenek és ezért önzetlenül dolgoznak is, környezettudatosságra nevelő projektekben működnek közre, valamint a környezetükben jelentősen hozzájárulnak a felelős, egészséges életmód népszerűsítéséhez.


4. Fiatal kézművesek, gazdák és gazdasszonyok
A negyedik kategória azoké a fiataloké, akik itthon, gazdálkodásból vagy hagyományos kézműves tevékenységből, tájjellegű termékek előállításából próbálnak megélni, helyi nyersanyagokat használnak fel, a fenntartható, vegyszermentes, ökogazdálkodást népszerűsítik, ezáltal példát mutatva arra, hogyan élhetünk a természettel harmóniában, hogyan őrizhetjük meg a népi mesterségeink hagyományát úgy, hogy megélhetést kovácsoljunk belőle.

Ön a következő FELTÉTELEK alapján jelölhet egy fiatalt a versenyre:


1.ajánlás (amelyben kérjük megjelölni a díjazási kategóriát is)
2.kitöltött jelölési űrlap, amely itt letölthető


Az ajánlásokat és jelölési űrlapokat Hargita Megye Tanácsához kérjük címezni, személyesen is be lehet nyújtani a megyei tanács székhelyére (Szabadság tér 5. szám, 208-as iroda).


Határidő: 2014. május 1.


További információk az info@civilszervezetek.ro e-mail címen, a 0266-2077000266-207700, 1408-as belső telefonszámon vagy a megyeháza II. emeletén, a 208-as irodában igényelhetők.

 


Vissza
 
© 2009 HARGITA MEGYE TANÁCSA, Minden jog fenntartva.
Készítette: DirectWEB © 2009